actueel

Kerk.jpg

30 jaar cultuurprijs

Christiaan Winter, stadsbeiaardier van Alkmaar heeft in het kader van dit jubileum van ons bestuur de opdracht gekregen om een nieuwe tune voor het carillon te componeren.

NIEUWE VOORZITTER BESTUUR

 

Op vrijdag 10 december nam Geert ten Dam afscheid als voorzitter van de Victoriefonds Cultuurprijs. Hij wordt per 1 januari 2022 opgevolgd door Hetty Hafkamp.

Geert ten Dam nam na 10 jaar voorzitterschap vrijdag 10 december afscheid van de Victoriefonds Cultuurprijs in aanwezigheid van een klein gezelschap genodigden uit de culturele sector in Taqa Theater De Vest. Het afscheid was een grote verrassing voor hem. Duo Botman & Van Vleuten lardeerden hun optreden met de wensen die de genodigden voor Geert ten Dam hadden geschreven. Geert  heeft zich tien jaar belangeloos ingezet om aankomende talenten en kunstenaars in de regio Alkmaar in de schijnwerpers te zetten en zo cultuur in en rond Alkmaar meer onder de  aandacht van het publiek te brengen. Mede onder zijn voorzitterschap is de Victoriefonds Cultuurprijs een professionele organisatie geworden en voor veel genomineerden de aanzet geweest tot een professionele carrière of de bekroning van hun oeuvre.

Hetty Hafkamp is al twee keer voorzitter van de jury van de Cultuurprijs geweest en heeft bewezen een goede ambassadeur voor de kunsten te zijn. Geert ten Dam draagt met een gerust hart het voorzitterschap aan haar over.


 

Oeuvreprijs 2021

 

De winnaar van de Oeuvreprijs 2021 is organist Pieter van Dijk. 
 

De Victoriefonds Oeuvreprijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan een kunstenaar uit de regio, die met zijn of haar oeuvre een prominente, onderscheidende rol heeft gespeeld in zijn of haar discipline.

Het is helaas niet meer mogelijk om tickets te reserveren.

 

stichting cultuurprijs bestaat 30 jaar!

 

Christiaan Winter, stadsbeiaardier van Alkmaar heeft in het kader van dit jubileum van ons bestuur de opdracht gekregen om een nieuwe tune voor het carillon te componeren. Het komend half jaar klinkt elk half-uur (half 12, half 1 etc.) de Cultuurprijs-tune over de stad vanaf zowel de Waagtoren, als van de carillons van de Grote Kerk en de Kapelkerk.  Het door Christiaan 'insteken' van deze compositie in de 17e eeuwse speeltrommel van de Waagtoren heeft een uniek filmpje opgeleverd. 
 

Zie hier hoe de klokken van het carillon al eeuwen hun melodie krijgen: https://youtu.be/-3wPUtLl-Yc