top of page
silhouet.png

Iedere twee jaar reiken we Victoriefonds cultuurprijzen uit in de categorieën
Visuele kunsten, Letteren en Podiumkunsten. Tevens reiken we dan de Rabobank Jong Talentprijs, de Alkmaarsche Courant Publieksprijs en soms de Victoriefonds Oeuvreprijs uit. In 2022 vindt de volgende uitreiking weer plaats.

Victoriefonds
Cultuurprijs

visuelekunsten 2020-0173-ZW.jpg

over ons

Stichting Cultuurprijs regio Alkmaar wil met de uitreiking van de tweejaarlijkse cultuurprijzen de rijke kunst- en cultuursector in Alkmaar en Noord-Kennemerland stimuleren en kunstenaars en cultuurdragers in deze regio ondersteunen in hun ontwikkeling en werk. 

 

Dat doen we met veel plezier en enthousiasme al sinds 1990 onder verschillende namen. We begonnen in 1990 met de Reijer-Jan Zwaan Cultuurprijs, in 1997 werd het de Alkmaarse Cultuurprijs en vervolgens in 2005 de Cultuurprijs. Van 2007 tot 2016 reikten we de prijzen uit onder de naam Rabobank Cultuurprijs. Met ingang van 2017-2018 is het Victoriefonds de naamsponsor en heet de prijs de Victoriefonds Cultuurprijs. De Rabobank is sponsor gebleven van de Jong Talentprijs.

 

Benieuwd naar de historie van de Victoriefonds Cultuurprijs?

Je leest er hier alles over!

victoriefonds cultuurprijs is mede mogelijk dankzij

Hoofdsponsor Victoriefonds Sponsors Gemeente Alkmaar, Gemeente Bergen, Gemeente Castricum, Gemeente Dijk en Waard, Gemeente Heiloo, Rabobank Alkmaar e.o.  Partners Stedelijk Museum Alkmaar, Taqa Theater de Vest, De Grote Kerk, Team de Haas, Erna Faust Fotografie, Michèlle’s Secretariaat, Geri de Boer Vertalingen

Stichting Cultuurprijs regio Alkmaar is sinds 2017 een culturele ANBI. Dat betekent dat geven extra voordelig is. Hier leest u er meer over. 

bottom of page