vakjury

Juryleden victoriefonds cultuurprijs cropped.jpg

De vakjury van 2021/2022

Foto: La Luuz

Toon Mans
, juryvoorzitter en burgemeester van Castricum.

Michélle Schaper, secretariële ondersteuning jury. Michélle is met haar bedrijf Michélles Secretariaat sinds 2013 partner van de Victoriefonds Cultuurprijs.

Sterre van Boxtel, winnaar Rabobank Jong Talent Prijs 2020. Sopraan Sterre werd als 13-jarige in 2018 toegelaten tot het Nationaal Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Zij wordt herkend als bijzonder nationaal jong talent. Naast klassiek zingt ze 'Cross Over’ en ‘Musical’ in diverse talen en staat aan het begin van een mooie carrière.

 

Sherwin Kirindongo, veelzijdig percussionist, Latin, Afrikaans, Braziliaans. Alle stijlen behoren tot zijn bereik. Mensen motiveren staat hoog in z’n vaandel. Als percussionist werkte hij met Ruth Jacott en Giovanca en was hij verbonden aan diverse musicals waaronder The Lion King. Daarnaast is hij artistiek leider van Drumboost en helpt hij voor ‘Musicians without Borders’ kinderen in probleemgebieden via het maken van muziek.

Peter Bolten, acteur. Hij heeft samen met Mirjam Morsch de artistieke leiding van het Jeugdtheatergezelschap Unieke Zaken. Vanaf de oprichting in 1990 maakt Unieke Zaken op bevlogen wijze theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt.  Unieke Zaken is gevestigd in Alkmaar en ze spelen door het hele land op scholen en in theaters. Er staan veertig producties op hun naam, en drie onderscheidingen waaronder de Noord-Hollandse Theatertrofee.

 

Jaap Velserboer, voor de derde en laatste keer jurylid voor de VFCP. Hij is beeldend kunstenaar en curator van tentoonstellingen door het hele land. Hij organiseert kunstmanifestaties en helpt moeilijk lerende kinderen via de kunst hun weg te vinden in de wereld. Hij was inhoudelijk en organisatorisch verantwoordelijk voor de buitententoonstellingen VAART, BEDE-VAART en #TIERGARTEN die Kunstuitleen Alkmaar afgelopen zomer op het Bolwerk heeft georganiseerd. 

Corien van Eyck van Heslinga, voormalig directeur van Kunstuitleen Alkmaar heeft sinds februari 2022 de jury verlaten en wordt vervangen door Regula Maria Müller. Corien zal nog wel aanwezig zijn bij de prijsuitreikingen van de cultuurprijs editie 2022.

 

Regula Maria Müller, is beeldend kunstenaar en exposeert in binnen- en buitenland. Bij galerie Phoebus in Rotterdam heeft ze regelmatig tentoonstellingen en haar werk is ook op de toonaangevende kunstbeurs Art Rotterdam gepresenteerd. In 2014 won zij de cultuurprijs Visuele Kunsten.

Janita Monna,
werkt als journalist en docent. Voor Dagblad Trouw schrijft ze wekelijks over poëzie en maakt ze interviews met schrijvers. Ze is als docent Nederlandse taal verbonden aan Hogeschool InHolland. Ook geeft ze schrijfcursussen aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Monna werkte van 1999 - 2007 als programmeur bij het Poetry International in Rotterdam.  

Thomas Möhlmann, dichter en redacteur uit Castricum. Hij studeerde moderne Nederlandse letterkunde in Amsterdam en werkte voor het Nederlands Letterenfonds. Nu is hij redacteur bij Uitgeverij Querido en subsidiecoördinator bij Singel Uitgeverijen. Ook is hij als docent/begeleider verbonden aan de Schrijversvakschool Amsterdam en de School der Poëzie, en als redacteur aan poëzietijdschrift Awater.