top of page

De unieke tentoonstelling van Amber Veel in Stedelijk Museum Alkmaar is verlengd en nog te bezoeken tot 3 november 2024!

Bijgewerkt op: 10 okt.


Op 27 juni is in Stedelijk Museum Alkmaar de bijzondere expositie geopend van winnaar Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten 2024 Amber Veel.


Amber Veel (St.Pancras, 1981) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en werkte o.a. in opdracht voor Het Groote Museum Artis in Amsterdam.


Met oude ambachten, gebruikmakend van lokale planten en andere natuurlijke materialen, schept ze haar eigen universum. Tijdens haar studie specialiseerde Amber zich in het leerlooien met oeroude technieken, die zij gebruikt om de cycli van het leven te onderzoeken en te verkennen. 


Belangrijke thema's in haar werk zijn onder andere sterfelijkheid en de kringloop van het leven. Het werk van Amber Veel is diepgewordteld in de kunst van het prepareren en conserveren van huid, waarbij ze traditionele- en innovatieve technieken, tekenen en verzamelen combineert. Haar atelier is zowel een werkplaats als een bibliotheek.


De tentoonstelling is nu te bezoeken tot en met 3 november 2024.



Comments


bottom of page