top of page

Victoriefonds Oeuvreprijs Hans Tentije postuum overhandigd
Op 25 november heeft juryvoorzitter Toon Mans de Victoriefonds Oeuvreprijs postuum overhandigd aan Marion Krämer, weduwe van dichter Hans Tentije. De overhandiging van de cheque en de penning vond in klein comité plaats en in het bijzijn van zijn kinderen. Marion Krämer gaf aan dat Hans erg verguld was geweest met de toekenning van deze regionale oeuvreprijs. 


Bestuursvoorzitter Hetty Hafkamp overhandigde het lovende juryrapport. In het juryrapport wordt Tentije geroemd om zijn gedichten:


Hans Tentije schreef bijna een halve eeuw poëzie van een constant en hoog niveau. Wie de stapel bundels leest die sinds 1975 zijn verschenen, en die in 2017 werd bekroond met de Constantijn Huygensprijs, ziet dat zijn unieke werk een lijn zonder al te grote knikken vertoont. Onderwerpen die in later werk verder worden geëxploreerd zijn al in zijn debuut aanwezig; het Noordhollands landschap, natuurlijk, maar ook de voorkeur voor historische plekken, voor de rafelranden van de samenleving en de fascinatie voor beeldende kunst.

Comentarios


bottom of page